Fönster

Kvalitet, funktion och service

Helsingedörren är ett ungt företag, men vi inspireras av traditionen och dess långsiktiga kvalitetstänkande. Samtidigt är vår blick riktad framåt, mot nytänkande i funktion och design. Fast allra mest är vi här och nu! Vi är till för just Dig, fokuserar på just Dina behov.

Våra fönster är så likt det gamla traditionsenliga fönstret som möjligt, smala träprofiler medför mer ljusinsläpp.

Att välja rätt fönster betyder mycket för helhetsintrycket och möjliggör att man kan bevara husets charm, både vid ombyggnad eller nyproduktion.

Inga låsta lösningar

En rationell tillverkning som vår bygger naturligtvis
på en given serie produkter. Det är inte samma sak som standardiserade, låsta lösningar!

Vi är ingen jättefabrik och våra fönster och dörrar kan ändras/specialdesignas
för att passa varje enskild beställning. Våra designers och konstruktörer vet hur man skapar hållbara och vackra konstruktioner. I produktionen använder vi utvalda material och vi är stolta över våra erfarna och skickliga medarbetare på fabriksgolvet.

Allt detta sammantaget gör att vi kan lämna en generös garanti på våra produkter.

Våra Kulturfönster

Våra kulturfönster passar överallt där du vill skapa en harmonisk atmosfär, både när det gäller renovering eller nybyggnation. Genom att byta fönster kan du spara mycket energi. 2+1 Kulturfönster passar stilmässigt till äldre svensk byggnadstradition, men uppfyller dagens krav på energibesparing. Som standard ligger U-värdet, alltså det värde som anger hur mycket värme och energi ett fönster släpper igenom, på 1,2 som standard.

Konstruktionen är sidohängt kopplat träfönster med fastkittad spröjs i ytterbågen och med fria former, inte bara när det gäller mått utan även form och utförande.

Kulturfönster 2+1

Våra sidohängda kopplade träfönster 2+1 har en 2-glas isolerruta i innerbågen och ett enkelglas med fast profilerad spröjs i ytterbågen. De har också allmogeprofil både på karm och båge. De sidohängda kopplade fönstren levereras som standard med förnicklade
och färdigmonterade vädringsbeslag och fönsterlås/fönsterhakar. Kulturfönstret går även att få som ”1+1” vilket motsvarar två enkelglas i kopplade bågar

Utvalda fönstertyper från Helsingedörren

Kulturfönster

Vårat kulturfönster uppfyller högt ställda krav på ett välgjort fönster i gammaldags stil och moderna krav på energibesparing.

Sidohängda fönster

Välj mellan vänster- och höger hängt eller om du vill ha dem överkantshängda.

Vridfönster

Vårat vridfönster är ett modernt fönster med 3-glas energi och argon. Finns i trä och trä/aluminium.

PVC fönster

Dessa fönster och skjutdörrar är tillverkade av PVC, ett av våra vanligaste platsmaterial.

Fönster för framtiden

Upptäck vårt stora sortiment av fönster i vår uppdaterade broschyr.